Refugiul Stranașa

stranasa

Refugiul Stranasa se afla la cca. 60km de Arad. Pe creasta Nadasului de unde se deschide o panorama superba. Se poate ajunge din 2 parti plecand de la Arad spre Deva 50km pana in Com. Conop de unde cotim spre stanga in centrul comunei pe valea Conopului urcand cateva serpentine pana in creasta principala aproximativ 7km pana in acest punct dupa care coboram in valea Nadasului de unde la prima intersectie o luam la dreapta lasand in urma drumul principal parcurgand astfel aprox 200m de unde din nou cotim inspre stanga urcand in cresta Nadasului de unde mai avem de parcurs cateva sute de metri astfel ajungand la refugiu. De la gara Conop avem de parcurs pe jos 10km.Pentru acces se foloseste marcajul triunghi rosu sau din halta Nadas banda galbena cam tot 10km.

Cabana Moțesti

motesti

Cabana Motesti-Vasoaia se afla in satul (catunul) de munte Vasoaia. Putem ajunge la cabana plecand din Arad inspre Siria-Buteni-Chisindia respectiv din centru cotind inspre dreapta pe un drum comunal aprox 10km unde vom lasa in urma indicatorul de Vasoaia, biserica, fostul dispensar ajungand la vechea cabana a Codrenilor unde vom lasa autoturismul. De aici parcurgem ultimele sute de metri coborand usor pana intr-o vaicica de unde ajungem imediat la destinatie. Distanta pana la cabana de la Arad este aprox. 80km.

De la cabana Motesti putem cutreiera dealurile golase din imprejurimi de unde avem belvederi minunate. Plimbarea in sine in sat este interesanta deoarece gasim salase traditionale de munte avand sentimentul ca ne-am intors 100 de ani in timp. Totodata putem parcurge si traseul Salaselor Taranesti pe marcajul punct rosu atingand si refugiul Stranasa.

Traseele sunt ideale si pentru cicloturism.