Refugiul Stranașa

Refugiul Stranașa

Refugiul Stranasa se afla la cca. 60km de Arad. Pe creasta Nadasului de unde se deschide o panorama superba. Se poate ajunge din 2 parti plecand de la Arad spre Deva 50km pana in Com. Conop de unde cotim spre stanga in centrul comunei pe valea Conopului urcand cateva serpentine pana in creasta principala aproximativ 7km pana in acest punct dupa care coboram in valea Nadasului de unde la prima intersectie o luam la dreapta lasand in urma drumul principal parcurgand astfel aprox 200m de unde din nou cotim inspre stanga urcand in cresta Nadasului de unde mai avem de parcurs cateva sute de metri astfel ajungand la refugiu. De la gara Conop avem de parcurs pe jos 10km.Pentru acces se foloseste marcajul triunghi rosu sau din halta Nadas banda galbena cam tot 10km.

Se poate ajunge la refugiu cu masina urmand ruta Arad-Siria-Tarnova-Taut-Nadas si continuand pe drumul principal (singurul) 7km drum forestier dupa care inainte de a urca serpentinele spre creasta principala ne continuam drumul inca 200m spre stanga continuand cu un urcus spre creasta Nadasului dupa care vom ajunge in cateva sute de metri la refugiu.

Aceasta ruta este practicabila in toata perioada anului distanta fiind aprox. 75 km.

De la refugiu putem parcurge nenumarate trasee in stea respectiv putem parcurge "Circuitul Salaselor" care este cel mai pitoresc circuit din M-tii Zarandului acesta fiind si un ideal traseu de ciclism montan.


Deschideti ruta Arad - Conop - Stranasa intr-o fereastra separata

Deschideti ruta Arad - Tarnova - Stranasa intr-o fereastra separata

Refugiul Stranașa - imagini exterioare


Refugiul Stranașa - imagini interior


Refugiul Stranașa - zona